Home » Kanatlı hayvan Türleri » Bıldırcınların Davranışları

Bıldırcınların Davranışları

Konuyu Oluşturan Konu Kanatlı hayvan Türleri [165 Tıklama ]

Bıldırcın Davranışları10.1. Beslenme Davranışı
10.2. Göç Davranışı
10.3. Cinsel Davranış
10.4. Saldırganlık

10.1. Beslenme Davranışı
[Konu Başlığı] [Sonraki Konu]

Fooote, sero-amniotic kanal içersindeki albumin kesesinden amniotik deliğe doğru kuluçkanın 11. ve 12. Günü boyunca albumin akımı olduğunu saptamıştır. Bu aşşamadan sonra albumin, bıldırcın embriyosunun sindirim sisteminde de bulunmuş, bu durum bir yutma davranışın olduğunu göstermiştir. Ayni zamanda bu bilgi kuluçkadan çıkış sonrasındaki sindirim davranışı üzerinde besin alımının doğrudan etkisi olduğu izlemini de vermektedir.

10.2. Göç Davranışı
[Konu Başlığı] [Önceki Konu] [Sonraki Konu]

Moreau’ ya göre bilinen bıldırcın ırkları itibarıyla göç davranışının belli bir şekli yoktur. Farklı cinsiyetler birlikte göç etmezler. Göç gece gerçekleşir ve ve baharda mart ayından mayıs ayına kadar devam eder. Geriye dönüşleri ise eylülden kasıma kadar olan sürede gerçekleşir. Genç ve nispeten daha yaşlı olan bıldırcınların Akdeniz Bölgesinde mevsimler arası göç davranışlarında bulundukları saptanmıştır.

Belirli bir bölgeye ilk olarak erkek bıldırcınlar gelmektedir. İlk önceleri bulundukları yerlerin sınırlarını belirlemede güçlük çekerler. Daha sonra dişiler gelirler.

10.3. Cinsel Davranış
[Konu Başlığı] [Önceki Konu] [Sonraki Konu]

Başlangıçta erkek dişinin yanında normal yürüyüşünden farlı bir biçimde yaklaşır. Tüylerini kabartır ve başını öne doğru yere paralel bir şekilde uzatır. Dişilerde bu kur yapma hareketine bulundukları yere çökerek cevap verirler. Erkek bıldırcın ise yere çöken dişinin üzerine çıkarak dişinin başını ve boyun tüylerini gagasıyla tutar, kanatlı yayar ve kloakla böylece temas kurar. Çiftleşme işi bittikten sonra erkek dişinin üzerinden iner, her iki hayvan tüylerini sallar ve erkek çalımlı bir şekilde yürür.

10.4. Saldırganlık
[Konu Başlığı] [Önceki Konu]

Bıldırcınlar yabani hayvanlardır. Bıldırcınlardaki saldırganlık davranışları gaga ile vurmak şeklinde gerçekleşmektedir. Asya’nın bazı bölgelerinde erkek Japon Bıldırcınları horoz dövüştürmede kullanılmaktadır. Erken yaşta yalnız kalma, sosyal çevre veya fiziksel koşullar gibi bir dizi çevresel faktörler dövüş kapasitesini etkilemektedir. Yani yalnız kalan bıldırcınlar toplu olarak yaşayan bıldırcınlara göre daha saldırgan bir davranış gösteririler.
bıldırcın davranışları – bildircin-davranislari

Bıldırcınların Davranışları konusu ile ilgili diğer görselleride burada bulabilirsiniz.

ETÇİ GÜVERCİN ORİJİNİ VE...

PHALAROPE

İki tane Güvercin Trakya...

Lütfen Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir