Bombay
Bombay
Bu ırkın kedileri yassı bir kafatasına ve bu kafatasına uygun yuvarlak göz ve ağza sahiptir. Mat siyah renkleri nedeniyle yüzlerindeki küçük ama keskin hatlı burunları çok dikkat çekmez. Orta ölçülerdeki vücut yapıları nedeniyle oldukça gelişmiş kasları pek farkedilmez, dişilerine göre daha güçlü olan erkek kediler bile yapılı görünmez. Yuvarlak patileri, bacakları, düz kuyruğu ve sateni andıran kısa parlak tüyleriyle Bombaylar kusursuz bir vücuda sahiptir.
Karakteri
Sessiz ve içine kapanık görüntüsüne rağmen, ev ortamıyla gerçekten ilgilidir. Pek belli etmesede kendi içinde sevgi doludur.
Renkleri
Hint leoparı gibi bu ırkın ana rengi siyahtır. Bakır ve altın renklerindeki gözleri her zaman parlaktır.
Tüy Bakımı
Mümkün olduğunca her hafta yıkanmalı ve fırçalanmalıdır.
Kökeni
Bombaylar; İlk olarak 1970’lerde ortaya çıkmış Burmese ve American Shorthair’in karışımından oluşmuş melez bir ırktır. 1976 yılında ırk olarak kabul edilerek kayıtlara geçen Bombaylar; parlak kışkırtıcı tüyleri nedeniyle Melanistik Afrika leoparına benzetilmiş ve bu isimle anılmıştır. Parlak ve çekici gözleriyle diğer ırklardan oldukça farklı olan Bombaylar, ırkın güvenliği ve başarılarıyla diğer ırklar arasında çabuk yer edinmiş ve hemen kedi severlerin beğenisini kazanmayı başarmıştır.
Karakter Özellikleri Başka kedilerle geçinme Çocuklarla geçinme Dikkat ve ilgi Konuşkanlık Oyunculuk Avcılık Aktivite Bağımsızlık Vücut Özellikleri Boyut Orta boy Kafa Biçimi Zarif yuvarlak, Alın kubbeli bir yapıda Kulak Biçimi Orta boyutlarda genişten uca doğru daralarak yuvarlak sonlanan şekilde Göz rengi Sarı ve Bakır rengi Kuyruk uzunluğu Orta Tüy Özellikleri Tüy Boyu Kısa tüylü Tüy yapısı İnce, yatık ve saten gibi parlak Tüy Bakımı Tüy bakımı gerekmez Taşıdığı Renkler Siyah Irk Özellikleri Yaşam alanı İçeride Yaşam süresi 15 Yıl Yatkın olduğu hastalıklar Obesiteye yatkın Diğerleri Diğer İsimleri – Köken Amerika Bağlı Olduğu klüp CFA, TICA, ACFA, CFF